Selamat Hari Raya !
Monday, August 5, 2013 • 12:46 AM • 0 comments




Hey hello people :D Lama kita tak bersua kan .Cewahh . Korang sihat tak ? Lama Kiah tak update kan . Dah berhabuk blog nihh * tiup-tiup habuk * Banyak betul taik cicak . HAHA . Oke , harini dah 27 Ramadhan . Sekejap je kan masa berjalan . Pejam celik , pejam celik dah nak raya . Lagi 3 hari umat islam nak beraya right ? Kiah raya tak balik kampung pun . Maklunlah kampung pun jauh . Memamg untung ah siapa kampung dia dekat hmm . Teringin nak beraya dekat kampung actually . Tapi apakan daya :/ Bercakap pasal raya ni kan baju raya kiah tahun ni colour Biru turquoise . Ingat nak beli colour orange but size tak ada . Mana nak ada sizenya kalau dah beli last minute . Memang menyedihkan , Tahu lar badan kiah ni kecik . Erghhh . Tahun ni kalau dapat duit raya banyak nak beli fone baru . Eh , ada lagi ke orang nak bagi duit raya dekat Kiah ni ? Mesti lah ada kay ! Kuih raya dah buat sikit . Baru buat kuih almond london . Kuih favourite tuu . Lagi satu kuih favourite kiah kuih batang buruk . Fuhhh , kiah minat betul lah kuih tu . Tapi kiah tak pandai ah nak buat kuih tuu . Susah ! Tahun ni tak tahu lah kenapa tak ada semangat langsung nak raya . Harap harap larh raya tahun ni best . Lepas raya nak kena mengadap buku pulak . Almaklum ah nak PMR . Oklah , sampai sini dulu kiah story . Lain bulan kiah update lagi eh . Kbabai olls :*
Oh my beby :D
Saturday, February 16, 2013 • 3:15 AM • 0 comments



Wuu , kiah dah ade anak saudara . Jakun k jakun . First time wuu . Opss , lupa nak cakap nama . Oke  name beby niyh Muhammad Irfan Nazhan Bin Mohd Zulhilmi , Sedap tak ? Sedap tak ? Abah Kiah cakap muke dye mcm muke Kiah and macam muke Papa dye . Kalau macam Kiah mesti bile dah besar hensem ! Kperasannnn . Ouch , dye dilahir kan pada 28/1/3013  . Tak ingat pukol berape . Yang pasti tengahari ! Bersalin operate sebab songsang . Tenenene ~ Kalau tengok aje budak niyhh mesti pipi akan jadi mangsa . Tembam like Kiah . Perasan lagiiii --' Hidung dia macam Papa dia . Kalau ikot mama dia mesti mancung . Haha , tak mancung puns takpe larh kan . Asalkan ade hidong untok bernafas . Oke , gtg . Daaaaa , muah setepekk . Miss you beby Irfan :*
Saket !
Friday, January 25, 2013 • 6:14 AM • 0 comments
lilchengyy

Hello uolls ! Harinie mood bengang gile gile . Bengang dengan sape ? Dengan cikgu BM ! Malas nak mention name . Sebab bengang dengan dye ? Sebab dye cubit Kiah bapak , bapak , bapak gile saket ! Sampai berdarah tahu . Berbekas ! Err --' Dye menjiwai ! Menghayati lagi tau cubit kiah . Kena cubit , kena pukul lagi 2 kali . Siap kire lagihh . HAHAHA ~ Dye cubit pakai kuku au . Sebab tuh berkesan . Tapi budak budak kelas kiah tak serik un . Kiah serik larh jugak . Lain kali nak siap kan kerja dye . Ececeyhh -,- Kiah tunjok kat Ma kiah yang kesan cikgu cubit tuhh Ma kiah cakap * Allah ! Macam niy sekali kena cubit tak siap kerja sekolah . Kejam sangat * macam tu larh ma kiah cakap . Kiah tunjok dekat Abah kiah dye cakap PADAN seyhhh . Sobsobsob :'( Member2 kiah yang kena cubit semua bengang dengan dye ! Aduii , yang paling bengang nye dengan cikgu tuu Tasha rase . Dye pahceroh dok suroh Kiah baling jewp pencil case kat cekgu tuu . Kiah tka maen pencil case . Kiah bagi tapak kasot teros kalau dah bengang sangat ! 2 kali dah Kiah kena dengan cekgu tuu . 2 jugak larh kesan cubit dekat lengan kiah . satu belah kanan , satu belah kiri . Pandai cikgu niyhh bahagi kan :| One more , bengang jap dengan Qiqi ! Sekejap je tak lame .Time kiah kena cubit tuu boleh tahan dye dudok kat sebelah raihah then tayang muke dengan muke dok sengih2 ke Kiah sambil gigit jari dye yang lawa sesangat . Tahu larhh dye siap keja BM . Hoh --' No idea ! Bye  ;*
Kembali Ke Sekolah ;)
Friday, January 4, 2013 • 2:01 AM • 0 comments
Tumblr_mb82bclqxm1r5s07eo1_500_large

Heyyo :D Sekolah dah start ! Kiah kena bangun pagi setiap hari kecuali hari sabtu and ahad . Biasanya tak pernah kiah bangun pukol 6 pagi ! Erghhh , so sad ;( Kiah niyh dah lha liat kalau bab bangun pagi . Untong nyaa Fom 1 and Fom 2 . Diorang sekolah petang ! Jealous k jealous . Dah lha first day school dah ade homework . Btw , cekgu pagi awesome lar jugakk . Ade yang garang , ade yang kuat melawak . Tahon niy kerja sekolah mesti kena siap ! Cekgu nyew agak garang maa . Cekgu sejarah , cekgu tuisyen kiah dulu yg ngajaaa . Tak sangka yg dye garang . Dye ngaja at tuisyen tak larh garang sangat . Serius , takot tgk dye ngaja . Errr --' Tahun niyy PMR . Abah kiah cakap bace buku banyak2 . Kurang kan main henset , kurangkan buka fb and twitter , kurangkan bukak laptop . Lewls -,- Belaja , belaja and belaja ! Hoh -,- Gtg , kbaibai :D
Happy New Year !
Tuesday, January 1, 2013 • 2:50 AM • 0 comments
Tumblr_mfg8211b5q1s0xiq0o1_500_large


Hello uolss * SuaraGedik* Oke , harinie dah 1/1/2013 . Wow ! Cepat nye mase berlalu . Kita dah masok tahon baru pon . Dan umor kiah dah 15 . Terase tua lar pulakk . And tahun niy kiah ade peperiksaan yang setengah besar -,- PMR lhaa . Ape lagi kann . Serius talk , kiah tak bersedia lagi untok PMR . Kiah nak enjoy lagiiii . Erghhhh , kalau larhh masa boleh undur balik . Tahun niy belajar tak boleh main main . Tapi still belajar main main jugak . Porrahh , cakap jew lebihh . Do I Care . Lewls --' Ahaa , yang best nyew Abah kiah bagi kiah naik moto pergi sekolah . Vroom Vroom :D Tapi kadand kadang rasa takot lar pulakk . Sebab , jalan raya kan pagi pagi sibok . Mesti banyak kereta . Arghh , sokey . Kembar kiah kan ada . Ngoiii =3 . Harap harap cikgu pagi tak garang . GTG , k baibai *LambaiTangan*

Tak sabaaaa !
Monday, November 26, 2012 • 2:53 AM • 0 comments
Violet Short Photographys Photos - Girly shoot part I: Brittany Short

Uolssss *SapuHabok* Wuyoo , dah lame tak hapdate blog . Busy ohhh ^^ Busy buad menda . Busy tido + makan + tolong makk . Terok betol kiah niyhh tido and makan jewp . Care ape kiah . Tak menyusahkan kau ponn . Lewls -,- Oke , balek pade tajok ! Hehe , ape yang Kiah tak sabar ? Tak sabar nak balek kampong with my mom yang tersayang .. Hari Rabu niy haaa kiah nak balek Thailandd . Yeayyy , teringin nak pegy Phuket ! Kiah pegy naek kereta leww . Baru larh senang nak kehulu dan kehilir . Haha , abah kiah just hantar my mom and kiah dekat Golok ! Then , pegy cop passport and tunggu nenek kiah sampaii . Oke , konfem penat punyee . Esok nak pegy shopping . Nak kena beli baju baby untok sepupu kiah yang baru lahirr . Semesti nyaa tak sabar gilee . Tapi tapi .... Nanti Kiah tak dapat contact dengan semua member Kiah . Yew r , luar negara kodd . Tadok line seyhh . Hoh --' So sadd . Btw , membe kacip kiah cakap dye nak pegi Bandung ! Waaa , tetibe Kiah pulak yang excited . Ngek sunggoh -.- Dye cakap tak tahu jadi ke tak . Harap harap dye jadi pegii ! Boleh suroh dye beli baju untok Kiah selaii . Haha , muke tak malu gitu leww . K lah , jari ni dah penat nak menaip lagii . Kang entah pape lagi Kiah merapuu . Kdaaaa :*
FREEDOM !
Thursday, November 1, 2012 • 7:44 AM • 0 comments

Hi,

 Yeayy , exam dah last year dah habes ! Happy jewp rase . Yew r boleh bukak laptop 24 jam * meletop laptop japgi * Haha , tak ada dah orang cakap bace buku ! Jangan nak baca muka buku + novel jewpp . Hewhew >< Kiah minat baca novel ohh =) Btw , result dapat dahh . Tapi Kiah tak tahu lagi dapat num berapa . Kiah check kat SAPS unn tak ade jugakk . Just ade markah jewpp . Math kiah gagagagagagal ! Ouhh , ape boleh buat . Tapi membe kiah yang pandai math un gagal jugakk . Yang tak pandai math jugak yang lulos . Tapi , Kiah tak pandai math . Kes nya lupa formula . Mula2 belaja pandai . Time pekse mula lha gelabah lepas tu pandang kiri kanan , depan belakang nak mintak jawapan . Adat lha tu kalau time periksaa nak meniru . Subject laen semua kiah lulos . Math jah tak . Harap harap tak turon kelas ! Aminn :D Eheh , membe kiah ade due E ! Habes lha dye tahon dpn . One more ! Tady kat sekolah cekgu ade panggil budak yang hantar borang nak jadi pengawas . Kiah pon hantar jugak ! Tapi kiah tak pergi . Sebab ? Sebab takot kena interview ngan cikgu ! Padahal tak kena pun . Bafak rugi nye kiah tak pergi . Tak pe lhaa , nak buad macam mana . Takdok rezeki :( Tahon depan boleh minta lagii . Oke lah , bye :*



OLD
This owner ♥
Thank for coming


Welcome

Bounjour Alls ! Welcome to My world . Please don't copy anything here . Be a good girl and boy . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Happy
Status : Me know me cute :p

Chating here ♥
Leave your footprint here


Just Give Me A Reason ♥
Let's dancing !

Credits ♥
Beautiful

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: KiahRidzuan